Volg Ter Loke via:  | De Pluk

De Lommer komt naar jou

Ter Loke begeleiding aan huis 1

Ik heb een vraag over begeleiding aan huis

Contacteer Lut Vanherck  
Tel. 014 60 08 90

Mail naar Lut

De begeleiders van De Lommer komen bij je thuis. Kom jij liever naar ons in Vosselaar of naar een locatie bij jou in de buurt? Dat kan ook!

Wij ondersteunen je bij vragen over je gezondheid, wonen, financiën, huishouden, vrijetijdsbesteding, werk, administratie, relaties, mentale gezondheid, opvoeding en netwerk.

 

Samen met je begeleider maak je een plan op van de ondersteuning die jij wenst en nodig hebt. Ook je familie, vrienden, vrijwilligers of andere hulpverleners kunnen hierbij helpen.

We kunnen je bijvoorbeeld begeleiden bij

  • het vinden van een job, een hobby of een andere invulling van je vrije tijd
  • vragen over opvoeding of (mentale) gezondheid
  • je huishouden en je administratie
  • je contacten met andere organisaties 

Dat spreken we samen af.

Voor je ondersteuning in de Lommer kan je zowel je persoonsvolgend budget (PVB) inzetten, als punten via rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH).

Het persoonsvolgend budget (PVB) is een budget op maat waarmee je zorg en ondersteuning kan kopen. Je krijgt dit van de Vlaamse overheid. Meer informatie vind je op de website van het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap).

Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) is  handicapspecifieke ondersteuning in de vorm van begeleiding, dagopvang of verblijf voor wie hulp nodig heeft. Je kan er beroep op doen als je een (vermoeden van een) beperking hebt. De rechtstreeks toegankelijke hulp wordt uitgedrukt in punten, maximum 8 per jaar. Als iemand van De Lommer je aan huis komt begeleiden, kost dit 0,22 punten per contact. Als je naar ons kantoor komt, kost dit 0,155 punten per contact. Ben je een RTH-cliënt, dan betaal je voor iedere afspraak ook een werkingsbijdrage van €6,27. Het VAPH bepaalt deze bijdrage. Het bedrag wordt ieder jaar geïndexeerd. Meer informatie vind je op de website van het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap). 

De begeleiders van De Lommer komen in heel het arrondissement Turnhout. Dat bestaat uit de gemeenten Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Lille, Meerhout, Merksplas, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Turnhout, Vorselaar, Vosselaar en Westerlo.

Wat onze cliënten en collega's vinden van De Lommer

“Ik word blij van het contact met de cliënten en de collega’s. De sfeer zit goed. Door de ondersteuning van collega’s, de pedagoog en de leidinggevende tillen we elkaar naar een hoger professioneel niveau.”


Pascale Van Mechelen, begeleidster


“Ik kreeg een luisterend oor als antwoord. Met adviezen. Tips. Aanmoedigingen. Mijn begeleidster zorgde er voor dat mijn achterdocht en wantrouwen wat verdwenen en ik legde een groot deel van mijn zorgen in haar handen. Terwijl ik vóór RTH het gevoel had dat ik voor mezelf en mijn zoon op een eindpunt zat, is dat nu heel anders geworden. Ik krijg oplossingen aangereikt; samen gaan we op zoek naar verbeteringen voor ons leven. En zo krijg ik ook terug zin in mijn leven. ”


Margot Goris, cliënt


“De begeleiding van de Lommer zorgt ervoor dat ik rustig ben. En dat is heel belangrijk voor mij. Ze bellen mij op en moedigen mij aan.”


Sonia Matheussen, cliënt


“In De Lommer doet iedereen ertoe. We houden rekening met ieders noden. ”


Tinne Van kerckhoven, verantwoordelijke


“Ik ben Ludwina. Ik ben heel blij over mijn begeleiding. Allemaal toffe mensen. Rechtvaardig, eerlijk, altijd paraat om te helpen. De hulp wordt heel erg gewaardeerd!”


Ludwina, cliënt van De Lommer


“Het is fijn om samen op weg te gaan met cliënten, zodat zij ook hun plaats hebben in de maatschappij.”


Imke Van Tongerloo, begeleidster


Ik wil een begeleider van De Lommer

Onze laatste nieuwtjes