Volg Ter Loke via:  | De Pluk

positieve heroriëntering

Positieve Heroriëntering is een 'zijtraject' dat 4 maanden duurt. Dit traject helpt je als gezin om opnieuw met elkaar te verbinden en om weer in je kracht te staan.

Ter Loke positieve heroriëntering 1

Hoe kunnen we jou helpen?

Woon je in De Kempen en heb je een hulpvraag?
Bel dan naar Jeugdvraag Op Maat (JOM) op 014 14 04 49.

Bereikbaar op

  • Maandag: 13u - 16u
  • Dinsdag: 17u - 20u
  • Woensdag, donderdag en vrijdag: 9u - 12u
Vertel me meer over JOM

Voor wie?

Voor kinderen en jongeren (0-25) en hun gezin. Heb je het idee dat je zelf of iemand die je graag ziet steeds op een muur botst en verandering onmogelijk lijkt? Dan is positieve heroriëntering misschien wel iets voor jou.

Hoe kan Positieve Heroriëntering jou helpen?

  • We zijn actief betrokken in het gezin.
  • We maken de problemen (de kern van de verontrusting) bespreekbaar met iedereen die geraakt is.
  • We ondersteunen het gezin en de mensen die hen omringen in het zoeken naar blijvende (duurzame) oplossingen.

Wat betekent ‘positieve heroriëntering’?

Je kan het leven zien als een dynamische stroom die soms traag en dan weer heel snel beweegt. De snelheid van ons dagelijks leven maakt dat gebeurtenissen ons eerder overkomen dan dat we er bewust voor kiezen. Door de drukte van het leven raakt de tijd voor elkaar soms ondergesneeuwd. Het leven kan overleven worden.

Een gezin komt onder druk te staan, groeit steeds verder uit elkaar. Je kind zit vaak op zijn kamer, sluit zich af van gezamenlijke momenten, een papa is zo moe dat hij zich afzondert op de kamer, de spanning thuis zorgt ervoor dat je soms weg wil,…

Een sluimerende spanning kan plots overslaan in een crisis. Je dochter loopt weg van huis, je zoon slaat een raam stuk, ruzies lopen hoog op en je hebt het gevoel dat je niets meer te zeggen hebt,… De situatie voelt aan als onveranderbaar, de dynamische stroom valt stil,…

In de visie van Positieve Heroriëntering geloven we dat beweging altijd mogelijk is. Die beweging ontstaat doordat iedereen voor zichzelf op zoek gaat naar wat je droomt/hoopt voor jouw gezin. Kan je het verlangen terugvinden en welke acties wil je daartoe ondernemen?

Centraal in dit proces is de uitwisseling tussen de betrokkenen over wat hen het diepste raakt en wat ze willen bijdragen tot een positieve verandering. Op die manier zet je in op verbinding en kunnen mensen hun hart weer voor elkaar openen.

Positieve Heroriëntering houdt een vormings- en veranderingsproces in dat begint bij de zelfreflectie van iedereen die geraakt is. We spreken van een beweging van binnen naar buiten of, met andere woorden, de verandering start in het hart van iedereen die betrokken is.

Laatste nieuws van jeugdzorg Ter Loke