Volg Ter Loke via:  | De Pluk

onze vrijwilligers maken het verschil

In onze organisatie staan ervaren medewerkers zij aan zij met enthousiaste vrijwilligers. We geloven er sterk in dat vrijwilligers het verschil kunnen maken. Dat er iets moois ontstaat wanneer ze hun talenten en goesting bij ons kunnen inzetten. Zo zorgen vrijwilligers voor net dat ‘ietsje meer’ in de ondersteuning van onze cliënten.

“Eigenlijk zou iedereen dat eens moeten doen, zo vrijwilligerswerk in de jeugdzorg. Je leert zoveel bij over de wereld waarin we leven en waar échte problemen over gaan. Het helpt me zelf te relativeren en je gaat op een andere manier met een aantal dingen om, het verandert je ook als mens.”


Edith, vrijwilliger in jeugdzorg De Kering


“Welzijnszorg, dat zal ook 'wel mijn zorg' zijn. Dat is mijn motto!”


Marcel Paeshuyse is al 8 jaar vrijwilliger in De Berken. Hij chauffeert er regelmatig voor de bewoners.


“De vrijwilligers waren top, fantastisch, grappig, en heel toffe mensen. Ze lieten ons altijd wel lachen en ik verveelde mij geen enkele seconde. Voor mij was dit het beste wat ik ooit heb meegemaakt. Ik ben daar iedereen dankbaar voor, vooral de vrijwilligers.: zij waren echt geweldig!. Bedankt Mark & Stef, Rosalie en Bo!”


een jonge deelnemer aan de Berentocht


“Ik probeer de kinderen een leuke tijd te bezorgen, zodat ze vervelende situaties en gedachten van thuis, op school, enzovoort even kunnen vergeten worden. Met andere woorden: ik probeer gewoon momenten vol gezelligheid aan te bieden. Dat is iets wat ik zelf van enorm belang vind”


Joke, toen ze vrijwilliger was in jeugdzorg De Kering. Ondertussen werkt ze bij ons als contextbegeleider.


“Ik ben Stijn heel erg dankbaar voor al het geduld, de tijd en energie die hij in mij en de rijlessen stak, en ik vind het een ongelooflijk mooi gebaar dat hij zich hiervoor engageerde.”


Elke, over vrijwilliger Stijn, die haar rijles gaf


Word jij ook vrijwilliger bij Ter Loke?

Heb je zin om jouw talenten in te zetten in de jeugd- en gezinszorg of voor personen met een beperking? Wil jij graag je steentje bijdragen, af en toe of het liefst iedere week? We horen graag van jou wat je interesses zijn en welk engagement je graag aangaat. Dan bespreken we samen welke activiteiten aansluiten bij jouw talenten en bij onze noden.

Ik wil vrijwilliger worden

Laatste nieuws