Volg Ter Loke via:  | De Pluk

Zin in een kamp op Vierwinden?

Ben je op zoek naar een leuke kampplek voor jouw jeugdbeweging? Dan ben je welkom op het 4 hectare grote Vierwinden. Je vindt er speelvelden (verhard en niet verhard) waarop jullie kampeertenten kunnen plaatsen, een speelbos en mogelijkheid om een kampvuur te houden.

“Ons zomerkamp op de Vierwinden is een onvergetelijke ervaring geworden omdat het kampterrein en de omgeving zeer tof ingericht zijn.”


KSA Grimbergen


“Tijdens ons verblijf konden wij met al onze vragen en problemen bij Lut en Lex terecht. Beide kampbazen zijn heel vriendelijk en betrokken.”


KSA Grimbergen


Renovatie

De gebouwen op het domein zijn wat verouderd. Daarom sluiten we na de zomer van 2023 het slaapgebouw. We vervangen het door een nieuw, moduleerbaar en toegankelijk gebouw. Dit maakt dat je in 2024-2026 enkel in tenten bij ons kan verblijven.

Ter Loke Op kamp in Malle 1

Jeugdzorg

Heb je interesse in inclusie-activiteiten of in een open kampformule? Dan biedt Vierwinden je de kans om je aanbod breder open te stellen, want op het domein vind je ook een jeugdzorgafdeling van Ter Loke. Dit is een kans, zeker geen vereiste.

Ter Loke Op kamp in Malle 1 Ter Loke Op kamp in Malle 2

“een onvergetelijke ervaring”

Van 21 tot 31 juli 2022 mochten wij met KSA Grimbergen onze tenten opzetten op de Vierwinden. Ons zomerkamp op de Vierwinden is een onvergetelijke ervaring geworden omdat het kampterrein en de omgeving zeer tof ingericht zijn.

Het kamphuis grenst aan een stuk bos dat bij het kampterrein hoort en ingericht is als speelbos. De eigenaars laten in het bos bewust paletten, lange boomstammen, … liggen zodat er naar hartenlust kampen gebouwd kunnen worden.  Wij hebben uren in het bos doorgebracht met het bouwen van een gigantisch kamp. Daarna was het tijd om ons kamp in gebruik te nemen en meerdere bosspelen te spelen.

Naast het bos is ook een grote graswijde waarop wij onze tenten hebben opgezet. De bomen naast de grasweide zorgden ervoor dat het tijdens ons zeer zonnige kamp nooit te warm werd in de tenten. Op de grasweide zijn ook een aantal speeltuigen neergezet. Deze zijn tijdens het kamp door onze jongste leden uitgebreid uitgetest.

Ieder jaar gaan wij met al onze leden op dagtocht naar een zwemmeer/zwembad. Tijdens ons kamp op de Vierwinden zijn wij naar de Lilse Bergen gestapt. De Lilse Bergen is een supergroot meer waar glijbanen en speeltoestellen rond gebouwd zijn. Het was zo leuk in het water dat wij de tijd uit het oog verloren zijn. Gelukkig waren wij nog net op tijd voor het avondeten. De Lilse Bergen zijn een must-visit voor iedere jeugdbeweging die op kamp is in Oostmalle.

Naast het kampterrein bevindt zich ook een blotevoetenpad. Tijdens het stappen moesten wij verschillende hindernissen overbruggen die de avonturier in onze leden heeft wakkergemaakt. Bakken vol met water, modder, zand, … boomstammen beklimmen, evenwichtsbalken, …  Na 2 uur ploeteren bereikten wij (het ene lid al iets properder dan het andere) de eindmeet.

Tijdens ons verblijf konden wij met al onze vragen en problemen bij Lut en Lex terecht. De eerste dag gaven zij ons een uitgebreide rondleiding doorheen de gebouwen en het terrein van de Vierwinden. De dagen erna sprongen zij regelmatig binnen om te kijken of alles goed liep met ons. Beide kampbazen zijn heel vriendelijk en betrokken en proberen alle groepen die bij hen te gast zijn een zo geslaagd mogelijk kamp te bezorgen.

Wij hebben ontzettend hard genoten van ons verblijf op de Vierwinden en hopen alvast om in de toekomst opnieuw te gast te zijn in het zonnige Oostmalle.

KSA Grimbergen

Foto's en tekst: KSA Grimbergen

Bezoek Vierwinden op Kampas

Hier vind je ons

Laatste nieuws over Vierwinden