Volg Ter Loke via:  | De Pluk

Op zoek naar gezinsbegeleiding met verblijf of bij je thuis?

Onze ondersteuning voor gezinnen

Ervaar je problemen bij het verzorgen of opvoeden van je jonge kinderen? Spreken mensen uit je omgeving met je over zorgen rond je zwangerschap of ouderschap? Voel je je voortdurend erg gestresseerd of zijn er veel spanningen in je gezin, zodat je nauwelijks aan opvoeden toekomt?...

Wat kunnen we voor je doen? Bij CIG de Merode (Gezinszorg Ter Loke) luisteren we eerst naar je vragen. We willen weten wat jij nodig hebt of wenst. Daarna bekijken we hoe we je kunnen ondersteunen.

We bieden zorg en begeleiding op maat aan kwetsbare gezinnen die willen werken aan passend ouderschap. De begeleiding focust zich op de ouder-kind relatie, de veiligheid, het emotioneel welbevinden en de ontwikkelingskansen van alle gezinsleden, maar vooral deze van het jonge kind. Het gaat om integrale begeleiding. Dit betekent dat verschillende levensdomeinen aan bod komen: de opvoeding, het huishouden, het mentaal welzijn, de gezondheid, financies, sociale administratieve zorgen, school/werk/vrije tijd,...

Begeleiden we je gezin? Dan gaan we samen met jou en de mensen die je omringen (je netwerk) op zoek naar wat er (nog) goed gaat. Wat maakt dat je er in slaagt om te blijven volhouden? Wat geeft je kracht om hulp te zoeken? Daarnaast gaan we samen met jou en je netwerk kijken naar de bezorgheden die er zijn rond je kind(eren) en je gezin. Wat willen jij, je netwerk of je verwijzer anders zien? Wat is er nodig om de bezorgdheden te verminderen of weg te nemen? Op basis van al deze info werken we samen een plan uit: wat wil je bereiken en welke stappen zijn er voor nodig? Wat doe je zelf? Wat kan je netwerk betekenen? Wat doet de begeleiding? Waarvoor hebben we een andere dienst nodig?

Hoe kunnen we je helpen?

Voor wie?

We begeleiden

 • gezinnen en alleenstaande ouders met kinderen tot 6 jaar, tienerouders en zwangere ouders (minderjarig en meerderjarig)
 • met hulpvragen rond de zwangerschap, de verzorging en de opvoeding van de kinderen
 • en waarbij stress het opnemen van passend ouderschap in de weg staat, omwille van andere problemen, zoals
  • relationele problemen
  • onvoldoende steun van mensen die het gezin omringen
  • problemen met mentaal welzijn
  • traumatische ervaringen
  • middelenmisbruik in het verleden,…

Hoe helpen wij?

In CIG de Merode gebruiken we meerdere denkkaders om een goede hulpverlening aan te bieden. We delen ze graag met jou. Zo willen we je een beeld geven van hoe wij werken. Lees hier alles over de denkkaders van CIG De Merode.

En we doen nog zoveel meer…

Ter Loke is niet enkel actief in gezinszorg, maar ook in jeugdzorg en het ondersteunen van personen met een beperking.

Ter Loke, da's kwaliteit!

We engageren ons om onze werking kwalitatief verder uit te bouwen. Benieuwd hoe we dit aanpakken? Neem dan gerust een kijkje in onze kwaliteitsverslagen.

“Zorg met een warm hart!”


mama en partner


“Ik krijg meer goesting als ik de gezinnen kleine stapjes vooruit zie maken.”


Natalie Deckers, contextbegeleider


“De begeleiders gingen samen met mij op weg naar de toekomst die ik voor ogen had, samenwonen met mijn vriend en ons kindje. Voor mij was het belangrijk dat mijn vriend veel bij ons kon zijn en dat hij begeleidingsgesprekken kon meedoen. Zo voelden we ons echt ‘een gezinnetje’.”


een tienermama


“Fijn dat het vertrouwen in de begeleiding kan groeien. Dat maakt voor mij het verschil.”


een mama


“Ik ben zo blij dat jullie zijn blijven geloven in Lily en haar kansen hebben gegeven, want ik weet dat ze niet altijd de gemakkelijkste is. Zo schoon als ik nu zie hoe ze voor Hailey zorgt.”


Oma (moeder van een 24-jarige dochter)


“Het is fijn om in het CIG te mogen werken!”


Liesbeth Costermans, logistiek begeleider


“Ik heb het gevoel dat jullie naar ons luisteren en we gaan samen aan de slag met onze vragen. ”


een mama


“We maken het verschil in kansen voor jonge kinderen door samen op pad te gaan met het gezin en hun netwerk.”


Sofie Kempenaers, clusterverantwoordelijke verblijf


“Mijn goesting groeit door samen te werken met jongere collega’s die een frisse blik werpen.”


Diane Volders verantwoordelijke mobiele gezinsbegeleiding


“Wat ons sterk maakt als team is dat we de gezinnen SAMEN dragen en dat we van elkaar weten wat ons GOESTING geeft in onze job! We leren van elkaar.”


Inge Van Dooren, stafmedewerker mobiele gezinsbegeleiding


Laatste nieuws van CIG de Merode