Volg ons op:

De Kering in Malle (Zoersel en Turnhout)

Hoe kunnen we jou helpen?

Clusterverantwoordelijke: Geert Huysmans

De Regenboog   
Verantwoordelijke: Geert Huysmans
Stafmedewerker:  Tinne Op de Beeck
Contextbegeleiding:  014/73.96.99

Scharnier 
Verantwoordelijke:  Annemie De Vos
Stafmedewerker: Gritt Beuls
Contextbegeleiding: 03/500.10.12

Adres vanaf eind augustus 2023:
Stijn Streuvelslaan 8a
2390 Malle

Adres tot eind augustus 2023:
De Regenboog: Steenweg op Mol 16, 2300 Turnhout
Scharnier: Sporkenlaan 68, 2980 Sint-Antonius Zoersel

Mail naar De Kering

De Kering heeft twee locaties: De Regenboog in Turnhout en Scharnier in Zoersel. Beide locaties zijn verbonden door hun manier van werken en door de begeleiders die samenwerken. Eind augustus 2023 verhuizen we naar één locatie: domein Vierwinden. Dit prachtige domein is gelegen vlakbij het centrum van Oostmalle.

We starten in Malle met twee leefgroepen. We kiezen bewust voor kleinschaligheid in onze werking. Dit betekent dat we ervoor kiezen om de groepen klein te houden. Daarom splitsen we onze leefgroepen soms nog op in kleinere ‘deelgroepen’. Zo willen we een huiselijke sfeer bewaren en zoveel mogelijk ‘op maat’ begeleiden. Dit wil zeggen dat we vertrekken vanuit je eigenheid. Iedereen is anders, dus luisteren we naar je vragen en naar je verhaal en passen we onze hulp aan.

In Malle hebben kinderen privacy op hun eigen kamer. Tegelijk kunnen we inspelen op heel wat behoeften van kinderen: zich actief uitleven, sporten, buiten spelen, knutselen, de rust opzoeken in een prikkelarmere ruimte,...

Individuele begeleiding

Elk kind dat bij ons verblijft, krijgt individuele begeleiding van een vaste leefgroepmedewerker. Die staat stil bij wat het kind meemaakt en hoe we het kind kunnen steunen om zich verder te ontwikkelen. We vinden het belangrijk om die extra individuele aandacht aan te bieden. Tegelijk zetten we ook in op kansen die het dagelijkse samenleven biedt om kinderen positieve ervaringen te geven.

Contextbegeleiding

Bij De Kering bieden we contextbegeleiding aan ieder gezin waarvan 1 of meer kinderen bij ons verblijven. Maar we bieden ook contextbegeleiding aan heel wat gezinnen van wie de kinderen niet (meer) in verblijf zijn.

Bij contextbegeleiding ondersteunt de begeleider je gezin en de mensen die jullie omringen (in vakjargon ‘het ruimere netwerk’). De begeleider helpt je om in je kracht te staan in de zorg voor de kinderen. Ook deze begeleiding doen we ‘op maat’, dus afgestemd op de noden van het gezin en de kinderen en jongeren. We werken met een gedreven team van contextbegeleiders en we houden ervan om elkaar te inspireren.

We zorgen steeds voor goed overleg tussen de leefgroepbegeleiding, de individuele begeleiding en de contextbegeleiding. 

Studio’s

De Kering heeft ook enkele studio’s. Daar begeleiden we jongeren tussen 17 en 25 jaar die willen groeien in zelfstandigheid. Je kan er stapsgewijs leren uit je ervaringen (in vakjargon ‘ervaringsgericht’).

“Jullie zijn mijn helden!”


Mary (12 jaar)


“We kiezen ervoor om het ijzer te smeden wanneer het koud is.”


Team Scharnier (De Kering)


“Dank u voor het lekkere ijsje. Dit was echt de beste dag van mijn leven!”


Haley (5 jaar)


Voor wie?

De Kering begeleidt kinderen en jongeren van 3 tot 25 jaar en hun gezin.

Kan ik in De Kering wonen?

Een verblijf in De Kering is niet rechtstreeks toegankelijk. Dat wil zeggen dat je als jongere niet zelf bij ons kan aankloppen. Je komt bij ons terecht via een hulpverlener, bijvoorbeeld van een Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB), Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW), Jongeren Adviescentrum (JAC), Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) … Deze hulpverlener doet een aanvraag via de intersectorale toegangspoort.

Hoe kan De Kering me helpen?

Hier vind je ons vanaf eind augustus 2023

Onze laatste nieuwtjes