Volg Ter Loke via:  | De Pluk

contextbegeleiding bij je thuis

Bij contextbegeleiding ondersteunen we de omgeving van kinderen en jongeren van 0 - 25 jaar en hun gezin. Samen gaan we op zoek naar oplossingen en ondersteunen het gezin bij de opvoeding.

Hoe kunnen we jou helpen?

Woon je in De Kempen en heb je een hulpvraag?
Bel dan naar Jeugdvraag Op Maat (JOM) op 014 14 04 49.

Bereikbaar op

  • Maandag: 13u - 16u
  • Dinsdag: 17u - 20u
  • Woensdag, donderdag en vrijdag: 9u - 12u
Vertel me meer over JOM

Wat is contextbegeleiding?

De context, dat zijn de mensen die de kinderen en jongeren en het gezin omringen en mee kunnen ondersteunen. Het zijn dus mensen die belangrijk zijn voor het gezin. Dat kan familie zijn, maar ook buren of vrienden bijvoorbeeld. We noemen deze mensen ook weleens 'het netwerk' van een gezin. Samen gaan we op zoek naar oplossingen voor de problemen die er zijn en ondersteunen het gezin bij de opvoeding.

Bij Jeugdzorg Ter Loke bieden we in iedere vorm van begeleiding sowieso contextbegeleiding aan. Maar je kan ook contextbegeleiding krijgen zonder andere vormen van begeleiding.

Contextbegeleiding gebeurt meestal bij je thuis. We werken aanklampend. Dit betekent dat we de kinderen, de jongeren en de gezinnen die we ondersteunen niet zomaar loslaten. We leggen de nadruk op kracht- en oplossingsgericht SAMEN aan de slag gaan.

 

Voor wie?

Voor kinderen en jongeren van 0 - 25 jaar en hun gezin.

Waar vind ik deze begeleiding?

Kan ik me aanmelden?

Voor sommige vormen van contextbegeleiding kan je je rechtstreeks aanmelden. Ze zijn rechtstreeks toegankelijk:

  • Laagintensieve en breedsporige contextbegeleiding. Hiervoor kan je je aanmelden via Jeugdvraag Op Maat (JOM) op het nummer 014 14 04 49 of via een gemandateerde voorziening: het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg (OCJ) en het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK).
  • Contextbegeleiding binnen veiligheidsplanning (Signs of Safety - SOFS). Hiervoor kan je je aanmelden via een gemandateerde voorziening: het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg (OCJ) en het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK).

Contextbegeleiding Family Finding (family seeing) is niet rechtstreeks toegankelijk. Deze vorm van contextbegeleiding is enkel toegankelijk vanuit de wachtlijst verblijf. Lees hier meer over Family Finding.

Laatste nieuws van jeugdzorg Ter Loke

Fotocredit header: Freepik