Volg Ter Loke via:  | De Pluk

Het Klavier in Turnhout

Hoe kunnen we jou helpen?

Clusterverantwoordelijke: Krista Rutten
het.klavier@terloke.be

De Nieuwe Vaart  
Verantwoordelijke:  Krista Rutten
Stafmedewerker:  Yessin Baelus
Contextbegeleiding: 014/96.09.24 - 0478/62.16.01
Verblijf:  014/41.50.07 - 0499/14/41.88
de.nieuwevaart@terloke.be                

't Vlierke
Verantwoordelijke: Aline Maes
Stafmedewerker:  Leen Dens
Contextbegeleiding: 0473/97.50.44
Verblijf:  014/61.49.95 - 0479/36.51.92
vlierke@terloke.be

Dagbegeleiding
Verantwoordelijke: Krista Rutten
Stafmedewerker:  Janne Hoeyberghs
Dagbegeleiding:  014/96.01.10 - 0499/93.09.05
dagbegeleiding.kl4@terloke.be

Contextbegeleiding
Contactpersoon:  Leen Dens
0473/56.05.86
leen.dens@terloke.be

Kastelein 21-25
2300 Turnhout

We begeleiden kinderen en jongeren van 3 tot 25 jaar en hun gezin via verblijf, dagbegeleiding, contextbegeleiding en eigenlijk nog zoveel meer.

We vinden het heel belangrijk om iedereen écht welkom te heten bij ons. Voor ons is Het Klavier een huis waar de deur openstaat en waar we de hand reiken naar alle jongeren, ouders, kinderen, medewerkers en bezoekers.

Ons huis straalt dan ook warmte en geborgenheid uit. Wij geven mensen kansen. We laten niet graag los en hechten veel belang aan een “(h)echte samenwerking”.

We doen dit met de passie en drive die ons zo eigen is. We zijn positief, constant in beweging, actief en daadkrachtig. We benoemen wat goed gaat en zetten samen onze schouders onder dát wat nog beter kan.

Wil je nog meer weten, kom dan eens langs. De koffie (of thee) staat al klaar!

Voor wie?

Het Klavier begeleidt kinderen en jongeren van 3 tot 25 jaar.

Hoe kan ik me aanmelden? 

Een verblijf in Het Klavier is niet rechtstreeks toegankelijk. Dat wil zeggen dat je als jongere niet zelf bij ons kan aankloppen. Je komt bij ons terecht via een hulpverlener, bijvoorbeeld van een Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB), Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW), Jongeren Adviescentrum (JAC), Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) … Deze hulpverlener doet een aanvraag via de intersectorale toegangspoort.

Ben je op zoek naar begeleiding zonder verblijf (dagbegeleiding, contextbegeleiding of een andere vormg van begeleiding)? Bel dan naar Jeugdvraag Op Maat (JOM) op 014 14 04 49. Bereikbaar op

  • Maandag: 13u - 16u
  • Dinsdag: 17u - 20u
  • Woensdag, donderdag en vrijdag: 9u - 12u
Vertel me meer over JOM

“De begeleiders van het klavier zijn heel menselijk, zorgzaam, staan naast jongeren, gebruiken humor, zorgen voor een huiselijke sfeer en dat jongeren zichzelf kunnen zijn.”


BB, een jongere die begeleid werd in Het Klavier


“Niet is onmogelijk als we het samen doen”


Team Het Klavier


“Warmte, verbondenheid, liefde en veel plezier. Deze zaken stonden centraal tijdens mijn viermaand durende stage binnen het klavier!”


Amber Snoeckx, stagiaire in 't Vlierke


“Ik ben nooit iets te kort gekomen. De begeleiding luisterde naar wat ik zelf wou bereiken. Ik voel dat ik klaar ben in 't Vlierke en alles heb kunnen leren wat ik wou leren. Ik besef nu meer en meer wat 't Vlierke voor me heeft betekend. 10 jaar geleden had ik dit zo niet kunnen zien.”


EVDW, een jongere die begeleid werd in Het Klavier


“Binnen het Klavier is de nieuwe autoriteit een geweldig gegeven. Waar er wordt ingezet op volhouden en niet op winnen. Waar aanwezigheid de bovenhand neemt en alle krachten gebundeld worden. Waar gevoelens van samenhorigheid en verbondenheid ontstaan.”


Amber Snoeckx, stagiaire in 't Vlierke


Hoe kan Het Klavier me helpen?

Hier vind je ons