Volg Ter Loke via:  | De Pluk

begeleiding zelfstandig wonen (CBAW)

Op jonge leeftijd zelfstandig wonen is niet evident. Daarom begeleiden we jongeren wanneer ze op een studio of appartement gaan wonen.

Voor wie?

Voor jongeren van 17 - 25 jaar en hun gezin. Deze ondersteuning bieden we aan voor jongeren die al in begeleiding zijn in Jeugdzorg Ter Loke.

Hoe helpen we jou?

Wekelijks zijn er contactmomenten met de begeleider. We bieden zorg op maat. Dit betekent dat we vertrekken vanuit jouw eigenheid. Iedereen is anders, dus luisteren we naar je vragen en naar je verhaal en passen we onze hulp aan. We kunnen je bijvoorbeeld begeleiden bij

  • Je contacten met de mensen die je omringen
  • je contacten met de school of het werk
  • je groei in zelfstandigheid
  • je administratie en je financiën

In het vakjargon noemen we deze vorm van begeleiding ‘contextbegeleiding in functie van autonoom wonen’ (CBAW). 

Waar vind ik deze begeleiding?

Kan ik me aanmelden?

‘Contextbegeleiding in functie van autonoom wonen’ (CBAW) is niet rechtstreeks toegankelijk. Dat wil zeggen dat je als jongere niet zelf bij ons kan aankloppen. Je komt bij ons terecht via een hulpverlener, bijvoorbeeld van een Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB), Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW), Jongeren Adviescentrum (JAC), Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) … Deze hulpverlener doet een aanvraag via de intersectorale toegangspoort.

Laatste nieuws van jeugdzorg Ter Loke