Volg Ter Loke via:  | De Pluk

De Stek in Turnhout

Hoe kunnen we jou helpen?

Clusterverantwoordelijke: Jef Dierckx
Stafmedewerker: Hanne Suykerbuyk
Kamertraining/Contextbegeleiding/CBAW:
014/41.92.40 - 0499/93.09.01

Lokerenstraat 130
2300 Turnhout

Mail naar De Stek

In De Stek begeleiden we 11 jongens en meisjes van 16 tot 25 jaar. Ze wonen in studio’s en leren om op eigen benen te staan. Zo bereiden we hen voor om zelfstandig te kunnen wonen. Al hoeft dat niet de uitkomst te zijn van een begeleidingstraject in De Stek.

Iedere studio heeft een eigen keukentje, een badkamer met toilet en douche, een berging, een slaapkamer en een leefruimte. Op het gelijkvloers is er een ‘oefenkeuken’ en een gezamenlijke ruimte.

Ben je benieuwd hoe De Stek eruitziet? Bekijk hier dan zeker ons voorstellingsfilmpje.

Zelf aan het stuur

We willen dat De Stek een fijne plek is om te wonen en te werken. We vinden het belangrijk dat je je gewaardeerd voelt en dat je ‘aan het stuur zit’. We gaan graag een stukje samen met jou op weg, in de weg die je zelf uitstippelt voor de toekomst. We bespreken samen met jou waarom de begeleiding nodig is, wat eraan voorafging en waar je op hoopt ná De Stek.

In De Stek krijgt elke jongere een individueel begeleider en elke ouder een contextbegeleider. Deze persoon zal hen van dichtbij opvolgen. We willen jongeren en hun omgeving (context) ondersteunen en begeleiden op verschillende vlakken: psychosociaal welzijn, school/werk, thuis, vrienden, vrije tijd, vaardigheden in functie van het op eigen benen staan.

We werken altijd samen met de mensen die de jongere en het gezin omringen. Of dat nu familie is, de buren, vrienden, een therapeute, of iemand anders die belangrijk is voor de jongere en het gezin.

Soms werken we ook samen met de jeugdrechter of een hulpverlener die de aanmelding deed.

“In het begin kwam ik toe en dacht: ‘ik heb niemand’. Mijn nestje was leeg. Toen ik vertrokken ben, was mijn nestje gevuld. Ik weet nu dat deze mensen er altijd voor mij zijn”


een jongere die we begeleiden in De Stek


“Ik kon babbelen met begeleiding en dat vond ik heel belangrijk”


een jongere die we begeleiden in De Stek


“Je rugzak kan je niet weggooien of wegstoppen, je draagt hem altijd met je mee. Maar dat wil niet zeggen dat het je moet beïnvloeden of je moet maken tot de persoon die je wil zijn. Neem hem maar met je mee, maar laat het niet te zwaar wegen.”


een jongere die we begeleiden in De Stek


“Als mens zijnde heb je gewoon liefde nodig. Of je dat nu accepteert of niet, je hebt liefde nodig, je hebt mensen om je heen nodig en je vertrouwen nodig”


een jongere die we begeleiden in De Stek


“De kracht van kleine stapjes kan veel veranderen”


begeleider in De Stek


“Je kwetsbaar opstellen is niet soft of flauw”


begeleider in De Stek


Voor wie?

De Stek begeleidt jongeren van 16 tot 25 jaar. In De Stek verblijven jongeren die we begeleiden bij kamer - en zelfstandigheidstraining.

Hoe kan ik me aanmelden?

Een verblijf in De Stek is niet rechtstreeks toegankelijk. Dat wil zeggen dat je als jongere niet zelf bij ons kan aankloppen. Je komt bij ons terecht via een hulpverlener, bijvoorbeeld van een Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB), Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW), Jongeren Adviescentrum (JAC), Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) … Deze hulpverlener doet een aanvraag via de intersectorale toegangspoort.

Ben je op zoek naar een andere vorm van begeleiding (zonder verblijf)? Bel dan naar Jeugdvraag Op Maat (JOM) op 014 14 04 49. Bereikbaar op

  • Maandag: 13u - 16u
  • Dinsdag: 17u - 20u
  • Woensdag, donderdag en vrijdag: 9u - 12u

Hoe kan De Stek me helpen?

Hier vind je ons